Broadwayteknik anbefalinger

Jeg har naturligvis tavshedspligt om, hvem der modtager sangundervisning hos mig, og hvad der bliver arbejdet med i timerne. Alligevel har nogle af de kunstnere, jeg arbejder med, ønsket at fortælle om deres positive oplevelser og erfaringer med Broadwayteknikken:

“Broadwayteknikken har virkelig været et vendepunkt i mit liv! Det føltes som om, at inde i min stemme var en skjult dør, der ikke fandtes en nøgle til, men med Broadwayteknikken fandt jeg den. Det var hårdt arbejde at omstrukturere på gamle og dårlige vaner, men sikken et resultat. Min angst for at give slip og turde synge igennem er væk nu, og jeg har lært min egen stemme meget bedre at kende.

“SYNG MUSICAL” med den tilhørende cd har gjort, at jeg nu kan få trænet hvor og når som helst, det passer mig. Cirka 1 time før forestillinger laver jeg det korte program, og i perioder hvor jeg ikke spiller, benytter jeg det lange program, så min stemme altid er på toppen til auditions m.m. Broadwayteknikken har givet mig en god sangdisciplin – og jeg føler mig altid tryg, når jeg går på scenen og skal synge.”

Sandra Cardichon
Har medvirket som Susan i “Grease”, Mabel i “Fame” og Queenie i “Showboat”, “The Wiz – troldmanden fra Oz” og “Cabaret”.

“Jeg har gået til sang hos både Elizabeth Howell og Lise Nees og finder Broadwayteknikken meget sund og udviklende for stemmen. Lise har gjort et stort arbejde for at lære teknikken og videreformidle den – og bogen “SYNG MUSICAL” er et rigtig godt tilbud til alle unge, der ønsker at kaste sig ud i en professionel karriere indenfor musicalbranchen.

Valgmuligheden i et kort eller et længere træningsprogram gør, at man får øvet med god samvittighed (også på dage med mindre tid) og dermed får en mere kontinuerlig udvikling af stemmen. Både “SYNG MUSICAL”-bogen, cd´en og Lise får mine bedste anbefalinger!”

Birgitte Næss-Schmidt
Koreograf og danser, har bl.a. medvirket i “Hallo, Dolly”,”Me and my Girl” og som Cha-Cha i “Grease” og “Patsy” i “Crazy for You”.

“Af de mange forskellige sangteknikker jeg i årenes løb har stiftet bekendtskab med, er det ubetinget Broadwayteknikken der dels har været den mest naturlige af formidle – dels har passet bedst til min egen stemme.

Jeg bliver aldrig træt i stemmen selv efter at have sunget eller undervist en hel dag. Desuden er kombinationen af traditionel klassisk teknik og moderne sound stort set brugbar indenfor alle genrer musik.

Broadwayteknikken passer godt på stemmen, den forcerer ikke og har åbenheden som udgangspunkt, både i praktisk og overført betydning. Jeg tror, at det bl.a. er derfor, at det føles så rigtigt at undervise i den.”

Pia Scharling
Sangpædagog, korleder og medlem af “The Broadway Singers”

“Her kommer historien om en meget glad sangelev: Jeg har, som så mange andre dansere, været meget usikker på min sangstemme og er flere gange begyndt på sanglektioner og har derefter opgivet efter kort tid.

På et kursus med Lise Nees i Dansk Skuespiller Forbund lærte jeg Broadwayteknikken at kende og det var, som om en helt ny verden åbnede sig for mig. Lise gjorde mig bl.a. opmærksom på, at jeg kan træne min stemme, ligesom jeg træner min krop for at kunne danse.

Jeg er glad for, at der er 2 sæt øvelser på cd´en, for så kan sangtræningen altid passes ind i min hverdag. På sidste audition glædede jeg mig til at vise, at jeg nu er en danser, der kan synge!”

Karin Nedergaard
Har medvirket i bl.a. “Cats”, “West Side Story”, “Grease” og “Fame”